pondělí 6. dubna 2015

TISKOVÁ ZPRÁVA MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY V MAKE-UPU – 2015

TÉMA Mistrovství ĆR 2015: ZLATÁ DVACÁTÁ - GOLDEN TWENTIES

Letošní soutěž se uskuteční v jarní části INTERBEAUTY PRAGUE v pátek 10.4.2015 semifinále pro české státní příslušníky s bydlištěm v regionu Čechy a pro účastníky s bydlištěm v regionu Morava a Slezsko a v sobotu 11.4.2015 v 11.00 celkové finále. Cizí státní příslušníci mohou soutěžit taktéž, soutěž je koncipována jako mezinárodní a otevřená, do celkového finále Mistrovství ČR však postupují pouze první tři cizí státní příslušníci ze semifinále. Česká státní příslušnost nelze zaměňovat s trvalým pobytem cizího státního příslušníka v ČR.

V letošním ročníku 2015 je přihlášeno do semifinále pro české regiony 21 soutěžících, pro moravské regiony 11 soutěžících a ze zahraničí přijede 10 soutěžících.  Celkem 42 soutěžících.  V loňském ročníku 2014 soutěžilo celkem 29 soutěžících.

Výjimečným je soutěžící vizážista a kadeřník Marek Pala (http://www.mrimage.cz), který nás již vloni reprezentoval na Mistrovství Evropy, kde skončil na skvělém 4 místě. A to bylo historicky zatím nejlepší umístění českých vizážistů a vizážistek v soutěžích v rámci Evropy. Soutěžil v posledních pěti ročnících a stále postupoval výše a výše. Jeho výkony jsou o to více sympatické, že jsou známkou neustálého zdokonalování a to při velmi vysokém pracovním vytížení ve svém salónu.

Hlavní cenou je titul Mistr ČR v make-upu, k tomu příslušný diplom a pohár. Pro vítěze jednotlivých semifinálových i finálových kole jsou však připraveny i věcné ceny od jejich sponzorů. Sponzory letošního semifinále se pro letošní ročník stala firma BS PRO (http://www.beauty-store.cz), významný dodavatel profesionální kosmetických produktů na náš trh. Ve finále dostanou všichni účastníci dárkové balíčky české firmy DETECHA a jej značky dekorativní kosmetiky REGINA (http://www.reginakosmetika.cz).

Hlavní cenou pro první tři finalisty bude sada produktů dekorativní kosmetiky od hlavního sponzora a leadera českého trhu s kosmetikou, kterým se pro letošní ročník stala firma DERMACOL a.s. (http://www.dermacol.cz) v celkové hodnotě 35.000,-Kč.

Velmi výjimečným sponzorem letošního finále je značka CRAFTHOLIC (http://craftholic.cz). Všichni potřebují svého mazlíčka pro klidný spánek a tento nejměkčí a nejmilejší designérský plyšák na světě bude skvělou motivací pro naše první tři finalisty, hlavně pro chvíle jejich relaxace.

Porota má většinou 10 členů a jsou v ní především zástupci z pořádající školy vizáže a stylu PEI ACADEMY (http://www.pei-academy.cz). Pro nás je první odborností pravidelný výkon činnosti ve svém oboru. Např. Petra Troníčková (Plzeň) -  působí 14 let jako vizážistka, stylistka a zabývá se facepaintingem. Nějaký čas pracovala jako lektorka rekvalifikačního kurzu vizážista právě pro PEI Academy. V současnosti spolupracuje s českou kosmetickou značkou REGINA coby obchodní zástupkyně a vizážistka. Nejmladší porotce kadeřnice a vizážistka Halina Bobková z Třince však pracuje jako majitelka salónu přes osm let. Sama říká, že není uměni vytvořit klientce nejnovější trend všech dob, ale po kurzech 3AXIS VISUAL language (http://www.pei-3axis.cz) jí jde o to poznat klienta více do hloubky a  pracovat s klientem jako takovým, tak aby se také dobře cítil a jeho image vystihovala jeho osobnost. Vizážista a předseda poroty Michal Zachar (Praha) pracuje v oboru 16 let, kadeřnice Eva Cvejnová (Červený Kostelec) přes dvacet let, a to každý den. To je pro nás při hodnocení to nejcennější – zkušenosti. Kadeřník a vizážista Alexander Sokolov je zase porotcem, který je světově uznávaným mistrem kadeřníkem.  Jen jeho ceny vydají za celou porotu = TOP stylista WELLA ČR + Dvojnásobný absolutní vítěz Mistrovství ČR v účesové tvorbě + Trojnásobný vítěz Wella Trend Vision Award + Vítěz Czech & Slovak Hairdressing Awards +  Absolutní vítěz L'Oreal Color Trophy + TOP TEN mistrovství v účesové tvorbě FRANCE + TOP TEN mistrovství v účesové tvorbě GERMANY + Grand–Prix soutěže "Nejlepší účes roku" RUSSIA. Členy poroty jsou letos i skvělý módní fotograf Ilja Hubálek (Praha) – bude dohlížet na celkový dojem; dále designérka a módní návrhářka Ing. Martina Dja-Dja Džavoronková (Slovensko), jejímž zájmem budou zase kostýmy. A také Libor Havránek, vizážista a bodypainter, který se oboru líčení a zdobení obličeje i lidského těla věnuje více jak 15 let. Všichni porotci se aktivně věnují svému oboru každý den. A to je pro nás VIP porotce.

Zajímavostí bude to, že loňská absolutní vítězka Anastázie Bakhtina se v letošním roce účastní práce poroty jako její člen. Její zkušenosti z práce v zahraničí budou pro porotu značnou posilou. A mnoho z účastníků si oddechlo, když nebude letos jejich konkurencí.

Absolutní vítěz loňského ročníku byla z: Anastasia Bakhtina 465 bodů. Jelikož je ruské národnosti, postup na International Make-up Award 2015 v Mnichově získal Čech a mistrem ČR v make-upu se stal - 1. Marek Pala 452bodů - MISTR ČR, na třetím místě byla nadějná vizážistka Eva Gajdošová 450 bodů

Závěrem se sluší poděkovat za podporu generálnímu sponzoru celé akce a tím je výstavní společnost Incheba Expo Prahawww.incheba.cz

INFO: +420 733 199 700 - Bc. Hana Routová